Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Συνταγή: Εύκολο Κέικ Μελιού


 Το πιο εύκολο κέικ μελιού, που μπορεί να το φτιάξει ο καθένας. Αντί για την κλασσική ζάχαρη, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανή για μία πιο ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 300 γρ. μέλι
  • 225 ml νερό
 Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Τοποθετούμε σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ (10 x 30 εκ.) μια λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
  • Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.
Πηγή Συνταγής & Φωτογραφίας:  akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...