Το πιο εύκολο κέικ μελιού, που μπορεί να το φτιάξει ο καθένας. Αντί για την κλασσική ζάχαρη, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανή για μία πιο ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 225 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 150 ml ηλιέλαιο
- 300 γρ. μέλι
- 225 ml νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Τοποθετούμε σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ (10 x 30 εκ.) μια λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
- Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
- Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.
Πηγή Συνταγής & Φωτογραφίας: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου