Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Μελισσοκομικά φυτά: Δάφνη 🍃 Laurus Nobilis

Η δάφνη η απολλώνιος , ή αλλιώς βάγια είναι ένα φυτό πολύ γνωστό σε όλους μας, και φυσικά αγαπητό στις μέλισσες. 

Βιολογία Φυτού & Ανθοφορία
Η δάφνη είναι ένας αειθαλής άνθος, με χαρακτηριστικά δερματώδη και αρωματικά φύλλα (που χρησιμοποιούνται και σε πολλές συνταγές μαγειρικής). Τα άνθη της είναι κίτρινα, και παρουσιάζει ιδιαίτερη αντοχή σε καιρικές συνθήκες όπως παγετός ή ξηρασία. Μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 10 μέτρα. Πολλαπλασιάζεται τόσο εγγενώς με σπόρους, όσο και αγενώς. Ξεκινά να ανθίζει από την περίοδο που βρισκόμαστε τώρα (τέλη Μαρτίου δηλαδή) και η ανθοφορία τελειώνει στα μέσα Απριλίου. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως η δάφνη είναι ιθαγενές φυτό.

Photo by here

Σχετικά με τη μελισσοκομία
Η επισκεψιμότητα είναι πολύ μεγάλη, και παράγει πολύ ποσότητα γύρης πορτοκαλί χρώματος. Το μέλι της δάφνης δεν μπορεί να είναι αμιγές, καθώς το φυτό δε βρίσκεται σε τόσο μεγάλη εξάπλωση. Η δάφνη γενικά βοηθά στον πολλαπλασιασμό του πλυθησμού, καθώς και στο χτίσιμο των κεριών.


2 σχόλια:

  1. Έχω φυτέψει μια δάφνη εδώ και δύο χρόνια, σε ποιο στάδιο αρχίζει να ελκύει τις μέλισσες; Είμαι αλλεργική και θέλω να το αποφύγω όσο γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ξεκινήσει να έχει άνθη τότε θα ελκύει τις μέλισσες, δηλαδή σε λίγα χρόνια λογικά :) Ανάλογα και με το πόσο μεγάλο φυτό φύτεψες.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...