Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Home Spa ❤ #DIY αγνή μάσκα προσώπου με μέλι κατά της ακμής


Η ακμή ταλαιπωρεί δυστυχώς πολύ κόσμο, και σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μία DIY μάσκα προσώπου για να χαλαρώσετε και να δείτε το πρόσωπό σας λίγο πιο απαλό και λείο. Τα υλικά βρίσκονται σε κάθε σπίτι, και ο χρόνος για να την ετοιμάσετε είναι λιγότερος από 5 λεπτά. Κύριο συστατικό της μάσκας είναι το μέλι! Φυσικά, είναι τέλεια για κάθε τύπο επιδερμίδας αλλά ιδανικό για λιπαρή επιδερμίδα.

Υλικά
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά κανέλα
1 φέτα λεμονιού
1 κουταλάκι λάδι καρύδας

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα μπολάκι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και περιμένουμε 15 λεπτά. Στο τέλος ξεβγάζουμε καλά το πρόσωπο, και το νιώθουμε πιο απαλό από ποτέ!


Ας γνωρίσουμε καλύτερα τα συστατικά

Μέλι: Το θαυματουργό συστατικό της φύσης που είναι πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες και προσφέρει μία σειρά από οφέλη στον οργανισμό μας -αλλά και στο δέρμα μας. Έχει ενυδατική,θρεπτική και αντιφλεγμονώδη δράση για αυτό και είναι ιδανικό για να χρησιμοποιείται σε πληγές, αλλά και κατά της ακμής.

Κανέλα: Ένα πασίγνωστο, και αγαπημένο μπαχαρικό εδώ και αιώνες! Προέρχεται από ένα αειθαλές δέντρο, το οποίο θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου. Είναι ιδανική για χρήση σε ακνεικές επιδερμίδες, διότι έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά της να εμποδίζει την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων.

Λεμόνι: Το υπέροχο λεμόνι, εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, καθώς και λευκαντική δράση.

Λάδι καρύδας: Το γνωρίζουμε όλοι, καθώς είναι το πιο γνωστό έλαιο περιποίησης. Είναι πάρα πολύ οικονομικό, και προσφέρει πλούσια ενυδάτωση σε συνδυασμό με υπέροχη μυρωδιά. Προτιμήστε 100% βιολογικό έλαιο καρύδας, για τέλειο αποτέλεσμα στη μάσκα!

*Μην ξεχνάτε: Αν έχετε ακμή και παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισκεφθείτε κάποιον ειδικό δερματολόγο*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...