Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Μέλι: Διατροφική Αξία & Οφέλη για την υγεία ❤


Το μέλι, ο θησαυρός που μας προσφέρουν οι μέλισσες και είναι γνωστό ήδη από τον 7 αιώνα για τις ιδιότητές του και σήμερα θα αναλύσουμε τα οφέλη του για την υγεία αλλά και την υψηλή του διατροφική αξία. Εδώ και 8.000 χρόνια λοιπόν χρησιμοπείται το μέλι σε πολλές και διαφορετικές χρήσεις, ξεκίνησε όμως να χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό πριν ανακαλυφθεί το ζαχαροκάλαμο. Σήμερα, γνωρίζουμε όμως πως εκτός από την υψηλή του διατροφική αξία μας δίνει μία σειρά από οφέλη, όπως:

Επουλώνει πληγές & καψίματα
 Λόγω της υγροσκοπικότητάς του και τις αντιβακτηριδιακής του δράσης, το μέλι είναι γνωστό εδώ και αιώνες για τις επουλωτικές του ιδιότητες σε πληγές αλλά και στη θεραπευτική του δράση στα καψίματα.

Τονώνει
Οι υδατάνθρακες που περιέχει (φρουκτόζη,γλυκόζη) ενισχύουν και τονώνουν τη μνήμη.

Είναι καλλυντικό
 Είναι ιδανικό για εφαρμογή στο πρόσωπο σαν μάσκα, από πολύ ξηρές επιδερμίδες αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν συστατικό για την κατασκευή DIY μάσκας ή peeling προσώπου (δείτε εδώ).

Είναι αντιοξειδωτικό
Θεραπεύει τον οργανισμό μας, αλλά και τον θωρακίζει απέναντι σε διάφορες ασθένειες και κρυολογήματα.

Είναι ιαματικό
Η θεραπευτική του δράση οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και φαινολικό οξύ. Έρευνα έχει δείξει ότι η ημερήσια κατανάλωση μελιού μειώνει τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος κατά δύο 24ωρα.

 Υψηλή θρεπτική αξία
 Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωτείνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα και νερό. Μία κουταλιά μέλι (περίπου 21 γραμμάρια) ισοδυναμεί με 64 θερμίδες, ενώ αντίστοιχα μία κουταλιά ζάχαρης έχει 84 θερμίδες. Οι διατροφολόγοι συστήνουν την κατανάλωση μελιού αντί για ζάχαρης, λόγω της υψηλής του διατροφικής αξίας.

Πηγη Κειμένου: vita.gr
Πηγή φωτογραφίας: wallpaperspick.com

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...